28 Ocak 2012 Cumartesi

Neden, Ne İçin?

Merhaba,

Bu yıl 10. yaşına girecek olan Sosyal Bilimler Liseleri projesi, ortaöğretim kurumlarının yapılandırılması çalışmaları esnasında sık sık gündeme geliyor. Gündemi meşgul ederken de rafa kaldırılacağı, statüsü değiştirileceği, başka okul türleriyle birleştirileceği gibi ne doğruluğu, ne yanlışlığı kesin olan söylentileri de beraberinde getiriyor. Bir Sosyal Bilimler Lisesi [SBL] mensubu olarak, bu okullarda çalışmakta olan öğretmenler, öğrenimine devam eden öğrenciler, mezun olan gençlerin pek çoğunun bu okul türlerinin bağımsız bir tür olarak devam etmesi, hatta yapısının daha da güçlenmesi yönünde düşüncelere sahip olduğunu görüyorum.

Bu blog sitesi SBL'lerin bağımsız bir okul türü olarak devam etmesi, kapatılması veya başka okul türleriyle birleştirilmesinin önüne geçmek amacıyla düşüncelerini ifade etmeye çalışan bireysel bir girişim olarak yola çıkmıştır. Bunun yanında SBL'leri ilgilendiren her türlü bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif faaliyetlerle ilgili gelişmeleri aktarmaya, bir işbirliği oluşturmaya ve SBL'leri tercih etmeyi düşünen ortaokul öğrencilerine rehberlik etmeye gayret edecektir. Pek çoğumuzun önemli bir eksiği olan yazma becerisinin gelişimine ir nebze de olsa fırsat oluşturmak bu blog projesinin bir diğer gayesidir. Türkçeyi doğru kullanmak, özgürce kendini ifade etmek, kişilik haklarına saygı duymak temel ilkeler olarak sıralanabilir. Sosyal Bilimler Liseleri ailesinin fertlerini ilgilendiren konularda yayınlar içermesi diğer önemli beklentimiz olacaktır.  Bu platformun kapıları kendini SBL ailesinin bir ferdi olarak gören yazar ve yorumcu adaylarına ve misafirlere sonuna kadar açık olacaktır.

Ne yapabiliriz?

* Google ailesinin bir hizmeti olan "blogspot/blogger" tabanlı bir uyygulama kullanıldığından bir google hesabınızla blog yazarı olabilirsiniz. Bunun için kendinizi tanıtan kısa bir açıklama ile hesap adresininizi sosyalbilimlerliseleri@gmail.com adersine göndermeniz yeterli olacaktır.

*  İçeriğe katkı sunmak için bir diğer yol da yazılara yorum yapmak veya yazıları sosyal medya mecralarında paylaşmak olabilir.

* Okulların tanıtıldığı sayfaların güncellenmesi için elinizde bulunan bilgileri yukarıdaki adrese gönderebilrisiniz.

Katkılarınızı bekliyoruz...

1 yorum:

  1. Ben bu blogu çok beğendim. Bu sene bende Bursa SBL' yi kazandım. Blogunuza daha fazla bilgi ve fotoğraf koyarsanız çok mutlu olurum.

    YanıtlaSil

Yorumunuz onaylandıktan sonra gösterilecektir. İlginiz için teşekkür ederiz.